Δοκιμαστικά στην Πορτογαλία

Μετά την ολοκλήρωση της κορυφαίας διοργάνωσης  δοκιμαστικών που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο του 2019, η οποία ανακηρύχθηκε ως μία από τις καλύτερες διοργανώσεις της Ευρώπης τόσο σε οργανωτικό-τεχνικό όσο και σε επίπεδο συμμετεχόντων. Η Euro Sports Football Activities θεωρεί επιτακτική ανάγκη την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων, αθλητών-γονέων,  για την δραστηριότητα των τελευταίων τεσσάρων μηνών και αφορούν στα αποτελέσματα των δοκιμαστικών σε Ελλάδα –  Πορτογαλία και Πολωνία, τα νέα δοκιμαστικά που θα πραγματοποιηθούν σε Ελλάδα και εξωτερικό, όσο και για τις νέες συνεργασίες της E.S.F.A. με ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Στόχοι δοκιμαστικών & αποτελέσματα

Οι στόχοι που είχαν τεθεί από την E.S.F.A επιτεύχθηκαν κατά το ήμισυ μιας και λόγω της πανδημίας αναγκαστήκαμε, όπως και το παγκόσμιο κοινωνικό στερέωμα να διακόψουμε τις δραστηριότητές μας.

Η συνέχεια και ολοκλήρωση των δοκιμαστικών θα ολοκληρωθεί σε ένα καυτό τρίμηνο, ξεκινώντας απο τα μέσα Ιουλίου μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα:

 • Στα μέσα Ιανουαρίου του 2019 ο Αθλητής μας Δημήτριος Λαμπρίδης δοκιμάστηκε και υπέγραψε στην U19 της ΠΑΕ Παναιτωλικός
 • Το διάστημα από 9 έως 15 Φεβρουαρίου 2020, δύο αθλητές μας, ο Δημήτριος Κόμνος και ο Ασημάκης Γκαγκόζης, που συμμετείχαν στα δοκιμαστικά της Θεσσαλονίκης ταξίδεψαν, ύστερα από πρόσκληση, στην Πολωνία όπου δοκιμάστηκαν στην U19 της Λέγκια Βαρσοβίας (Legea Warsaw).  Ο ένας εξ αυτών θα ταξιδέψει εκ νέου στην Πολωνία αμέσως μετά το τέλος των μέτρων της πανδημίας προκειμένου να διεκδικήσει ένα συμβόλαιό.
 • Το διάστημα 9 έως 14 Μαρτίου 2020, επιλεγμένοι αθλητές απο τα δοκιμαστικά της Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν σε νέα δοκιμαστικά, ύστερα από πρόσκληση, παρουσία Scouts από ομάδες της Πορτογαλίας. Πιο συγκεκριμένα, παρόντες ήταν οι εντεταλμένοι των τμημάτων scouting της FC Porto, της Braga, της Boavista, της Guimarães, της Sporting Lisbon, της Moreirense, της Desp. Aves, της Povoa de Varzim, της Rio Ave, της Taipas, της Maritimo, και της União da Madeira!

Τα συγκεκριμένα δοκιμαστικά κρίνονται απόλυτα επιτυχή αφού αρκετοί απο τους αθλητές θα ταξιδέψουν εκ νέου στην Πορτογαλία για να δοκιμαστούν ύστερα από πρόσκληση ομάδων της Πορτογαλίας. Αυτή τη φορά θα ενσωματωθούν απευθείας μέσα στα αγωνιστικά τμήματα των ομάδων από τις οποίες επιλέχτηκαν με σκοπό να διεκδικήσουν μία θέση στο ρόστερ τους.

Το Τρίμηνο Ιούλιος – Σεπτέμβριος

Το επερχόμενο τρίμηνο, Ιούλιο έως και Σεπτέμβριο θα είναι πολύ σημαντικό τόσο για την E.S.F.A. όσο και για τους αθλητές που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι στόχοι για την σεζον.

Πιο συγκεκριμένα:

 • Έξι αθλητές από τους αθλητες που συμμετείχαν στα δοκιμαστικά της Θεσσαλονίκης θα ταξιδέψουν, ύστερα από πρόσκληση, για την Ολλανδία και το Ρότερνταμ όπου θα δοκιμαστούν από την ομόνυμη ομάδα της Sparta Rotterdam fc. Δύο εκ των οποίων είναι κορίτσια όπου συμμετείχαν στα δοκιμαστικά της Θεσσαλονίκης.
 • Την ίδια περίοδο, αθλητές U17 που συμμετείχαν στα δοκιμαστικά της Θεσσαλονίκης θα ταξιδέψουν στην Γερμανία με προορισμό το Μόναχο και την Νυρεμβέργη όπου θα συμμετέχουν σε αγώνες scouting με κορυφαίες ομάδες της Bundesliga.
 • Την ίδια περίοδο, αθλητές U14 – U11 που συμμετείχαν στα δοκιμαστικά της Θεσσαλονίκης  θα ταξιδέψουν στην Πορτογαλία, με προορισμό την Λισσαβόνα, όπου θα συμμετέχουν σε αγώνες scouting με κορυφαίες ομάδες της Primeira Liga.

Νέες συνεργασίες

H E.S.F.A., ως η μοναδική εταιρεία διοργάνωσης δοκιμαστικών στην Ελλάδα, διευρύνει το δίκτυο των συνεργατών της στην Ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά σε επίπεδο προπονητών/scouts/ομάδων με απώτερο σκοπό να δωθεί η ευκαιρία σε ταλαντούχους αθλητές, που αγωνίζονται στην Ελλάδα, να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους σε ομάδες του εξωτερικού μέχρι και την υπογραφή ενός συμβολαίου.

Πιο συγκεκριμένα:

 • Έναρξη συνεργασίας την εταιρεια μάνατζμεντ Madeira Sports Agency (MSA)  και τον Joao Noite Mendes με σκοπό την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Πορτογαλική αγορά. Στην φωτογραφία διακρίνονται οι : Αργύρης Κρεμίτσας ( E.S.F.A) & Joao Noite Mendes ( founder, MSA PhD in Sports Science MSA – Madeira Sports Agency.
 • Έναρξη της συνεργασίας  με την κορυφαία ποδοσφαιρική ομάδα της Πολωνίας, Λέγκια Βαρσοβίας. Στην φωτογραφία διακρίνονται ο Richard Grootscholten (Technical director – Academia Legii Warszawa) και ο Αργύρης Κρεμίτσας ( E.S.F.A)
 • Έναρξη συνεργασίας με την παλαιότερη ομάδα του Ολλανδικού ποδοσφαίρου Sparta Rotterdam fc. Στην φωτογραφία ο επικεφαλής του scouting της Sparta, Jos Mattijs και ο ιδιοκτήτης της E.S.F.A, Αργύρης Κρεμίτσας.
 • Ένταξη στο τεχνικό team της E.S.F.A. του καταξιωμένου και πλέον ανγνωρίσμου αθλητή στην Ελλάδα και το εξωτερικό Κριστόφ Βαζέχα.

Επίσης, νέες απευθείας συνεργασίες με εκ των κορυφαίων ομάδων από την από την Γερμανία και την Ολλανδία ανοίγουν τις πόρτες τους ύστερα από ενέργειες των  κ. Αργύρη Κρεμίτσα σε συνεργασία με τον Head Coach κ. Γιώργο Κακούσιο και θα είναι παρόν στα επερχόμενα δοκιμαστικά που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα τον ερχόμενο Ιούλιο.

Επόμενα βήματα

Με βάση των προγραμματισμό της E.S.F.A. και τους στόχους που έχουν τεθεί, σας αναφέρουμε συνοπτικά παρακάτω τα επόμενα βήματα μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου.

 1. Υπογραφές συμβολαίων ποδοσφαιριστών (πρώτο κύμα) μέχρι τέλος Ιουνίου
 2. Υπογραφές συμβολαίων νέων συνεργατών εξωτερικού μέχρι τα μέσα Ιουνίου
 3. Athens European Try Out – Athens July 2020
 4. Υπογραφές συμβολαίων ποδοσφαιριστών (δεύτερο κύμα) από Σεπτέμβριο έως και τέλος Οκτωβρίου.

Σημαντική σημείωση

Η Ανακοίνωση για τα δοκιμαστικά του Ιουλίου θα γίνει την Κυριακή 24/5 μέσω της ιστοσελίδας www.esfa.gr και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook/Instagram)

Related posts

European Soccer Tryout στην Ολλανδία

European Soccer Tryout στην Ολλανδία Την απόλυτη εμπειρία σε υψηλό επίπεδο έζησαν οι επιλεγμένοι αθλητές που βρέθηκαν στο Nieuwegein της Ολλανδίας. των ηλικιακών γκρουπ U16 & U12 μετά την ολοκλήρωση

Read More
E.S.F.A.

E.S. F. A. (Euro Sports Football Activities) is a company active in the sports sector and in particular the development of young football athletes.

WORKING HOURS

 • Monday - Friday09:00 - 18:00
 • Saturday10:00 - 14:00
 • SundayHoliday

CONTACT

Neapoleos 38 – N. Smyrni, Athens

Newsletter

esfa-newsletter-banner